חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק מ"ת 38079-07-11

: | גרסת הדפסה
מ"ת
בית משפט השלום אילת
38079-07-11
28.7.2011
בפני :
דרורה בית אור

- נגד -
:
מדינת ישראל
עו"ד בן שאנן
:
1. אמיר יחיא (עציר)
2. אלי לוי - בהעדר

עו"ד אבירם - ס.צ
החלטה
 

בפניי בקשה להורות על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים.

כנגד המשיב יחד עם משיב נוסף, הוגש כתב אישום המיחס לו ולמשיב האחר עבירות של תקיפה וחבלה ממשית על ידי שניים או יותר, איומים, היזק לרכוש במזיד, תקיפה סתם על ידי שניים או יותר.

כתב האישום כולל אישום נוסף המיוחס רק למשיב שבפניי, ואשר מייחס לו עבירות של התפרצות למגורים לבצע עבירה וגניבה.

למען הסדר, המשיב האחר, אלי לוי, להלן: "לוי", שוחרר בתנאים עוד בשלב מעצר הימים.

אשר לאישום הראשון בכתב האישום, האירוע היה ביום 16.07.11 באילת, בפיצוצייה שנקראת "מתוק על הים". שני המשיבים הגיעו לפיצוצייה והתווכחו עם המוכר. על פי כתב האישום, באותו מעמד איים לוי על המוכר שהוא המתלונן, להלן: "המתלונן", ולאחר מכן לוי והמשיב תקפו את המתלונן בצוותא חדא, כאשר המשיב 1 נצמד למתלונן, סטר לו מספר פעמים, ולוי עומד בסמוך אליהם.

עוד על פי כתב האישום, פלוני ששהה במקום, להלן: "הפלוני", ניגש אל המשיב, הרחיק אותו מהמתלונן, הכה אותו באגרוף בפניו, ובתגובה על פי כתב האישום, תקפו המשיב ולוי בצוותא חדא את פלוני, בכך שלוי דחף את פלוני והכה אותו באגרופיו, והמשיב נטל בקבוק והטיחו בפלוני.

פלוני התרחק מהמקום, ועל פי כתב האישום המשיב ניגש למקרר המשקאות, נטל משם בקבוקי שתייה והשליכם לעבר פלוני.

עוד על פי כתב האישום, המשיב ולוי רדפו אחרי פלוני.

כמו כן על פי כתב האישום, הם גם הצטיידו באבנים והשליכו אותם לעברו של פלוני. עקב כך נגרמה לפלוני חבורה במצח.

על פי כתב האישום, דקות מספר לאחר המתואר לעיל, שבו המשיב ולוי לפיצוצייה ואיימו על המתלונן בפגיעה שלא כדין בגופו, וזאת בכוונה להפחידו.

ראיות לכאורה:

עיינתי בחומר החקירה וצפיתי בקלטת שתעדה את האירוע שהיה נשוא האישום הראשון שבכתב האישום. כמו כן שמעתי את טענות ב"כ הצדדים.

מצאתי כי קיימות בתיק ראיות לכאורה לאשר מיוחס למשיב, אם כי ישנן לא מעט תהיות מתוך חומר החקירה הקיים בתיק.

צודק ב"כ המשיב בטענתו כי פלוני אשר לכאורה הותקף על ידי המשיב ועל ידי לוי, ולכאורה גם נגרמה לו חבלה במצחו, כפי שראה זאת עד הראייה גורדנמן ליאור, לא פנה למשטרה ולא הגיש כל תלונה נגד המשיב ולוי, אלא עזב את המקום ואין לדעת כלל במי מדובר.

שנית, מצפייה בקלטת אכן נראה כי מדובר באזרח שהיה בסמוך לפיצוציה, ראה את המשיב וחברו מתווכחים ותוקפים את המתלונן, ולכאורה כאזרח שומר חוק ניסה להפריד בין הניצים, אך לא הסתפק בכך שניגש להפריד, אלא נקט אלימות כלפי המשיב כשהוא זה שחובט בו באגרופיו בצורה קשה. בתגובה לכך התערב לוי והחל להכות את פלוני, ולאחר מכן המשיב גם הוא ניסה לתקוף את פלוני ואף זרק עליו בקבוקי שתייה.

כל מה שנראה בקלטת הוא שהמשיב זורק יותר מבקבוק אחד לעברו של מאן דהו, שכן פלוני לא נראה עוד בתמונה, אך מעדויות נראה כי ישנן ראיות לכאורה שהמשיב ולוי תקפו את פלוני בכך שזרקו עליו בקבוקי שתייה ואף רדפו אחריו. מעדותו של גרונדלמן עולה כי לא ראה אותם משליכים אבנים לעבר פלוני, אלא רק ראה את פלוני פצוע במצחו.

אשר למה שהתרחש לאחר המרדף אחר פלוני, עולה מחומר החקירה כי המשיב ולוי חזרו לפיצוציה כמה דקות לאחר מכן ואיימו על המתלונן.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>